Iedereen zit weleens niet lekker in z’n vel. Pas als je bijna elke dag opstaat met een zwaar gevoel, vaak heel emotioneel reageert, je continue een stemmetje bij jezelf hoort dat zegt dat je beter je best moet doen of dat je iets toch niet kunt … dan is het belangrijk dat je hulp zoekt.

Hoogsensitieve personen hebben sneller de neiging om het anderen naar hun zin te maken. Dat komt voort uit hun wens voor harmonie en sfeer. Van jongs af aan vinden ze het belangrijk dat hun ouders of juffen/meesters tevreden zijn. Misschien herken je het wel dat je iets op school gemaakt hebt en dat je dat trots aan je juf laat zien. Als de juf daar niet of nauwelijks op reageert dan kan het zijn dan je nog harder gaat werken om alles goed te doen.  Of dat je extra hard gaat werken, om de verwachtingen van hoge cijfers in te lossen, en zo je ouders tevreden te stellen.

Zo maak je gedurende je leven veel dingen mee waardoor jij gevormd wordt. Er ontstaat een overlevingsmechanisme. Zo was mijn motto jarenlang “Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen” Het heeft mij veel gebracht want ik ben een harde werker en een doorzetter. Daarbij ging ik wel continue over mijn grenzen heen. Ik zie het bij veel mensen die ik gecoacht heb, dat ze alle ballen in de lucht wilden houden. Alles perfect wilden doen. Zij hadden het gevoel alles half te doen en soms zelfs zo erg dat ze het idee hadden niks goed te doen. En dat gevoel maakte dat ze nog harder gingen rennen. Stuk voor stuk talentvolle mensen die ik met mijn coaching heb geholpen om daarin rust te vinden.

Maar hoe werkt mijn coaching dan? Ga je bij mij op een sofa liggen en alleen maar praten? ? Nee hoor je hoeft niet te liggen. Bij mij gaan wij samen aan de slag. Ik stel zeker in het begin veel vragen. Ik ga niet op zoek daar wat de oorzaak is, of naar wat er mis is, ik ga juist op zoek naar wat jij nodig hebt om weer positief in het leven te staan. Dat heet oplossingsgerichte therapie. Ik laat jou nadenken en zelf tot inzicht komen. Alleen dan sta je er helemaal achter en voel je zelf ook wat de verandering voor jou betekent.

Ik werk met bepaalde methodes waaronder “Acceptatie en Commitment Therapie” en “Voice Dialogue”. Dat houdt in dat we samen kijken naar gedachten. Welke gedachten en overtuigingen heb je. Kloppen deze wel? Hoe kan je bepaalde gedachten loslaten of ombuigen? Welke rollen zijn er in je leven? Zo zijn we vrouw, man, partner, ouder, vriendin, leidinggevende etc. Wie ben je in de rollen en wat doe je dan? Naast deze rollen zijn we ook zorger, perfectionist, ambitieuze, leider, harde werker dat zijn allemaal “ikken” in ons. Soms gebeurt er iets in ons leven waardoor er een bepaalde “ik” aan het stuur gaat zitten. Samen gaan we onderzoeken welke gebeurtenis dat is en hoe je je hier bewust van kan worden. Van daaruit gaan we kijken of deze “ik” nog wel nodig is, of dat je liever soms het “vrije kind”, de levensgenieter, het woord wil geven. In dat geval gaan we samen kijken hoe die “ik“ eruit ziet, wat deze “ik” zegt en wat deze “ik” wil. Door de combinatie van de gebruikte methodieken leer je jezelf heel goed kennen en snap je beter waarom je op een bepaalde manier reageert.

Ik ben tijdens de coaching graag creatief bezig: tekeningen maken, visualisaties uittekenen, pad van verlangen etc. Dit doe ik omdat het vaak heel verhelderend werkt om het te tekenen, vorm en kleur te geven, en te zien.

Ook werk ik veel met de balans tussen lichaam en geest. Ik ben niet heel erg zweverig, maar heb zelf ervaren hoe het is om alleen maar in mijn hoofd te leven. Ik heb ervaren wat voor rust en ruimte er komt als je weer gaan voelen in plaats van alleen maar denken. Ruimte om weer te kunnen genieten van alles om je heen.

Zelf beweeg ik ook veel: springen, dansen … om vervolgens weer te voelen wat dat met mij doet.

Het belangrijkste vind ik dat er een klik is tussen jou en mij, want pas dan kan mijn coaching werken. Bij elk coachtraject kijk ik naar de persoon en pas mijn coaching aan jouw behoeften aan. Iedereen is anders en bij de ene werkt het één beter dan bij de ander. Ik ben altijd heel open en eerlijk als ik met iemand werk. Ik vertel van tevoren duidelijk wat je kan verwachten. Ook ben ik eerlijk als ik denk dat mijn coaching niet genoeg is en er misschien meer zorg nodig is. Dat bespreken we dan samen.

Als je dit leest en je herkent jezelf in het harde werken en over je grenzen heen gaan, neem dan gerust contact met mij op. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is, maar ik kan je helpen om weer de rust en de ruimte te voelen. Samen bewandelen we het pad tot jij weer net als vroeger trots kan zijn op wat je doet en wie je bent.

Coaching kan jou echt helpen om weer van het leven te genieten. Wees welkom!

info@inspiration4you.eu